Topek crew adapt to performing on a small stage

Space is always at a premium in London. We found ourselves working in a particularly tight spot when we were appointed to replace the rainscreen and cladding on a building in London’s cool borough of Camden.

St Pancras Way is a purpose-built student accommodation block nestled directly next door to the Royal Veterinary College. The quirky building includes three outdoor terraces and accommodation for over 570 students. Its original ACM panels were a combination of rainscreen and cladding which were often fixed over fiddly, small areas and between windows.

After helping to design the new rainscreen and cladding system with the project architects and facade consultant, we set about removing and replacing the old ACM panels. Our crew had to work in an extremely tight space, with restrictions on deliveries, loading and access.

During the project, we spotted various defects in the original system and were able to rectify them as we went along. We did this without any delay to the project, which had to be completed in time for students arriving for the start of the new academic year.

St Pancras Way, London

Our Role: Principal Contractor
Size: 1,850m²
Programme: 30 Weeks
Completion: September 2019